Halutaan kokata — reseptit kaikille

Reseptejä kaikille kokeilta toisille

Reseptit 'agli' luokassa...

Resepti luokassa agli, fettuccine, spinaci, zucca

Ainekset
Pastaa varten:
150 g durum-jauhoja
150 g vehnajauhoja
150 g pinaattia sulatettuna ja puristettuna
2 munaa
suolaa
Kastikkeeseen:
400 g kurpitsaa
1 Sipuli
60 g voita
2 valkosipulinkyntta
2 rkl parmisaaniraastetta
persiljasilppua,suolaa,pippuria
oliivioljya
Ohjeet
1. Mittaa jauhot ja tee niista vuori tyopoydalle. Lisaa hyppysellinen
suolaa ja kananmunat keskelle vuorta tekemaasi kuoppaan. Lisaa myos
silpuksi hakkelemasi pinaatti. Ala pyorittaa keskelta pikkuhiljaa
etusormella niin etta aineet menevat sekaisin ja vaivaa lopuksi
taikinaa niin kauan etta se on tasaisen vihreaa. Eli energisesti n.5-10
min. Tee siita pallo, laita kelmuun ja jaakaappiin.
2. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Paista valkosipulin kynsia ja
sipulisilppua voissa kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisaa
kurpitsakuutiot, suolaa ja pippuroi. Paista kannen alla sekoittaen
silloin talloin n.10-15 min. kunnes ne ovat pehmeita. Lisaa persilja ja
ota pois liedelta.
3. Hae pasta jaakaapista ja kauli se jauhojen avulla n. millin
paksuiseksi(Kenella on pastakone kayttakoon sita kuten
allekirjoittanut, liian rankkaa tuo kauliminen)Helppo tapa tehda
fettuccineja ilman pastakonetta on rullata kaulittu levy ja leikata
siita veitsella n. 4 mm. levyisia”paloja” jotka sitten aukeavat
pitkiksi fettuccineiksi. Rullatessa kannattaa kayttaa apuna runsaasti
jauhoja(ja sitten taas kenella on se pastakone tietaa mita tehda,
fettuccine-teran lapi jne…)
4. Keita tekemaasi pastaa merisuolalla suolatussa vedessa “al dente” ja
nostele se suoraan pannulle jossa olet tehnyt kurpitsat. Hypyttele
rennolla ranneliikkeella niin etta pasta sekoittuu hyvin;) Hella on
tassa vaiheessa taas paalla, naturalmente. Lisaa tarvittaessa vahan
pastan keitinvetta. Anna pastan imea kastiketta itseensa n. 2 minuuttia
ja jaa lautasille.
5. Parmisaania ja tilkka oliivioljya paalle ja syomaan.

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa agli, panzerotti, spinacipastaa

Ainekset
Pasta:
350 g Vehnajauhoja
2 kananmunaa
(oliivioljya)
tayte:
300 g pinaattia sulatettuna ja puristettuna
n.200 g ricotta-juustoa
1 keltuainen(valkuaistakin tarvitaan, ala heita pois)
1 dl parmisaaniraastetta
pippuria, suolaa, muskottipahkinaa
Kastike:
sulaa voita
tuoretta salviaa ja ruohosipulisilppua
parmisaaniraastetta
Ohjeet
1. Kaada jauhot tyopoydalle, riko keskelle kananmunat ja vaivaa taikina
tasaiseksi ja joustavaksi. Jos se tuntuu liian kuivalta, lisaa PIENI
tilkka oliivioljya. Laita jaakaappiin n. 15 min.
2. Sekoita pieneksi hakattu pinaatti ja taytteen muut aineet tasaiseksi
massaksi. Tarkista suola. Ota huomioon etta kastikkeen voi on suolaista
kuten myos tuleva keitinvesi.
3. Kauli pastataikina jauhoja apuna kayttaen ohueksi n. millin
paksuiseksi levyksi. Painele levysta pyorealla, halkaisijaltaan n. 10
cm muotilla paloja. Juomalasikin kay. Pastakonetta kannattaa kayttaa,
kenella on.
4. Aseta jokaiselle palalle kahden teelusikan avulla taytetta
sopivasti, se ei saisi pursua reunojen yli. Sudi palojen reunat
munanvalkuaisella ja “liimaa” pala puolikuun muotoiseksi sormiesi
avulla. Poista sisalta tarkasti ilma ja huolehdi etta reuna liimautuu
joka kohdasta.
5. Asettele raviolit puhtaan keittiopyyhkeen paalle niin, etta ne eivat
kosketa toisiaan. Tahan tarvitaan tilaa, varsinkin jos on isompikin
porukka syomassa;)
6. Laita iso kattilallinen vetta kiehumaan ja suolaa se merisuolalla.
sulata voi ja lisaa siihen salvia kasin revittyna. Kun vesi kiehuu,
laita sinne raviolit yksi toisensa jalkeen. Keittaminen kestaa vain
hetken, kaksi-kolme minuuttia.
7. Nostele raviolit reikakauhalla isolle tarjoilulautaselle, kaada
paalle voisula, saksi ruohosipulia ja ripota reilusti parmisaania. Voit
jakaa raviolit myos suoraan lautasille. Yleensa 6-8 raviolia per
henkilo on sopiva maara.
P.S: Voit tehda niista myos nelikulmaisia, pyoreita jne… oman
mielikuvituksesi mukaan. Eihan tama ihan mikaan arkiruoka ole, mutta
veljeni tekee naita viikonloppuisin pienten lastensa kanssa ja lapset
tykkaa puuhastella pastasta erilaisia kuvioita.

Hakusanat:

Comments (0) resepti