Halutaan kokata — reseptit kaikille

Reseptejä kaikille kokeilta toisille

Reseptit 'japanilainen' luokassa...

Resepti luokassa japanilainen, munakas

Ainekset
8 kpl kananmunaa
2 rkl kasvisöljyä
1.25 dl kasvis- tai lihalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa sherryä tai riisiviiniä
Ohjeet
Sekoita munien kanssa liemi ja viini. Kaada ohut kerros munamassaa
pannulle. Kun seos on juuri ja juuri hyytynyt, rullaa massa
paistinlastalla toiseen reunaan. Kaada lisää seosta pannulle ja rullaa
uudelleen. Jatka kunnes seos on loppu.
(Tarvitset neliskulmaisen paistinpannun :-) )
Kääri munakas folioon ja anna vetäytyä.

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa japanilainen, kanavokki, kookosriisillä

Ainekset
250 g Kanan filesuikaleita
4 dl riisiä
1 tlk kookosmaitoa
3 tl kuivattua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1 kpl punainen paprika
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl sakea
2 rkl soijakastiketta
2 tl öljyä (oliivi-, kookos-, tai rypsi-)
Ohjeet
Valmistelu
Sekoita kanojen päälle reilusti soijakastiketta, pyöräytä kelmun
sisälle, kannelliseen muoviastiaan tai vaikka minigrip-pussiin. Anna
marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kookosriisi
Laita riisit kattilaan, kaada kookosmaito päälle. Riisiä keitettäessä
nestettä on oltava 10% enemmän kuin riisiä, eli 4 dl riisin kanssa
käytä 4.4 desiä nestettä. Voit käyttää nesteenä kookosmaitoa, tai 1
tölkki kookosmaitoa ja loput vettä. Voit halutessasi lisätä 1-2 tl
sokeria.
Anna riisin olla nesteessä 10 minuuttia, käännä lämpö täysille. Kun
kattilasta alkaa nousta höyryä, laita lämpö pienimmälle ja laita kansi
kattilan päälle. Kannen on oltava tiivis, mikäli siinä on höyryreikiä
ne voi teipata kiinni. 5 minuutin kuluttua siirrä kattila pois levyltä
ja sammuta levy. Riisi on valmista 15 minuutin kuluttua, sitten voit
nostaa kannen pois.
Mitä tahansa tapahtuu, älä missään nimessä sekoita riisiä, äläkä nosta
kantta liian aikaisin! Sekoittamalla saat aikaan riisipuuroa, tämä ei
ole sen ohje.
Vokkaaminen
Ota kanat pois jääkaapista tunti ennen ruuan valmistamista, kanan tai
naudan lihaa ei pidä koskaan valmistaa kylmänä.
Lämmitä vokki kuumaksi. Mikäli sinulla on oikea, pinnoittamaton vokki
kuumenna se niin, että vokkiin tiputettu vesipisara haihtuu
välittömästi. Teflon-vokkien lämmittämisestä en osaa sanoa, lämmitä
niin kuumaksi kuin uskallat.
Lisää öljy ja välittömästi perään kanat. Vältä marinadi-soijakastikkeen
valuttamista pannulle, sillä se laskee lämpötilaa liiaksi. Paista kanat
nopeasti (1-2 min) kypsäksi kuumassa vokissa jatkuvasti sekottaen.
Lisää mausteet, sekä valkosipuli murskattuna tai viipaleina. Lisää
paprika viipaloituna. Pyörittele nopein liikkein n. 30 sekuntia, lisää
sake ja soijakastike. Sekoittele n. 30 sekuntia, anna hetki jäähtyä ja
tarjoa.
Tarjoilu
Ruoka tarjotaan klassisesti niin, että kulhossa on pohjalla kookosriisi
ja muu ruoka asetetaan riisin päälle. Valkoisen riisin ja mustan soijan
yhdistyminen riisikulhossa luo kauniin värimaailman.

Hakusanat:

Comments (0) resepti