Halutaan kokata — reseptit kaikille

Reseptejä kaikille kokeilta toisille

Reseptit 'makaronilaatikko' luokassa...

Resepti luokassa makaronilaatikko, melkoisen, rivakka

Ainekset
n.7 dl makaroneja
n.500 g jauhelihaa (naudan)
1 kpl Sipuli
n.25 cm purjoa
3-4 kpl valkosipulin kynttä
1,5 l rasvatonta (tai rasvallista ) maitoa
4 kpl Munia
3 kpl lihaliemikuutioita
1,5 rkl tomaatti pyrettä
1 tl currya
2 tl pizza maustetta
1/2 tl chili jauhetta
Ohjeet
Roiskaise kuivat makaronit laakeaan voideltuun vuokaan.[br][br]Ruskista
pannulla jauheliha, nakkaa joukkoon hienonnetut sipulit &
purjo.[br][br]Kun liha on saanut väriä ja sipulit hieman
pehmenneet lirauta joukkoon 1/2 dl vettä, pyöräytä joukkoon murennetut
lihaliemet, mausteet ja tomaatti pyre.[br][br]Sekoita hyvin, jotta
mausteet ja lihaliemi tasaantuvat kaikkialle.[br][br]Kippaa sörsseli
makaronien päälle ja sekoita .[br][br]Vatkaa maito ja munat sekaisin ja
kaada vuokaan.[br]Sekoita vielä koko helahoito
tasaiseksi.[br][br]Paista uunissa 200 asteessa tunnin verran.

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa kana, makaronilaatikko

Ainekset
1 l vettä
n.4 dl makaronia
n.2 rkl tomaattikeittoainesta
1 pkt broilerisuikaleita
1½ dl pakastemaissia
½ pkt fetaa (arlan kuutiot käy hyvin)
1 prk lime-kookos-ruokakermaa
1 kananmuna
juustoraastetta maun mukaan
Ohjeet
Lisää makaronit kiehuvaan veteen. Kiehumisen puolivälissä lisää
tomaattikeittoaines.
Paista broilerisuikaleet. Lisää maissi. Sammuta levy ja hetken kuluttua
lisää feta.
Kun makaronit on kypsiä, kaada noin desi keitinvettä kanojen joukkoon.
Sen jälkeen hulauta makaronit lävikön kautta (ÄLÄ HUUHTELE!) pannulle,
jossa kanat odottelevat.
Lisää ruokakerma ja kananmuna, sekoittele huolella. Kaada voideltuun
vuokaan, lisää pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteessa noin 45
minuuttia (kunnes juusto on ottanut vähän väriä ja muna on hyytynyt).
Paistoaika riippuu uunista, omani ei ole parhaimmasta päästä…
Halutessasi voit käyttää enemmän kuin yhden munan, mutta hlökohtaisesti
pidän “löysästä ruoasta”…

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa "hirveä", makaronilaatikko

Ainekset
200 g hirven jauhelihaa
1 pkt pekonikuutioita
4-5 dl makaronia
1 kpl sipuli + jalapenoja
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, currya
150 g juustoraastetta
3 kpl kananmunia
4,5 dl maitoa
Ohjeet
1. laita makaronit kiehumaan
2. pilko sipuli ja jalapenot
3. ruskista sipuli ja jalapenot öljyssä
4. lisää jauhelihat ja pekonit pannulle
5. mausta mielesi mukaan (suola, pippuri, paprikajauhe, curry)
6. kaada vesi pois makaroneista ja lisää lihat kattilaan
7. sekoita ja kaada voideltuun vuokaan
8. valmista munamaito ja kaada se vuokaan
9. lisää juustoraaste vuokaan
10. paista 200 asteessa 45-60 min

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa makaronilaatikko, michkan

Ainekset
1 pss makaronia
500-600 g naudan jauhelihaa (vähärasvaista)
2-3 kpl sipulia
7 dl maitoa
3 kpl kananmunia
1 pkt koskenlaskija-juustoa
suolaa & mausteita
voita, öljyä
Ohjeet
Ota jauheliha huoneenlämpöön mielellään muutamaa tuntia ennen
kokkauksen aloitusta.
Kuori ja pilko sipulit.
Ruskista sipuli, mielellään valurautapannulla voi-öljy seoksessa, lisää
jauheliha.
Mausta jauheliha-sipuli-sekoitus ja jätä hautumaan miedolle lämmölle
(käytännössä levyn voi kääntää nollaan). Oma erikoisuuteni
maustamisessa on cajun-mauste.
Keitä makaronit. Makaroneja ei kannata keittää kypsäksi asti, vaan ne
tulisi jättää “al dente”.
Makaroneja keitellessä voit voidella uunivuoan, leikata koskenlaskijan
viipaleiksi ja tehdä munamaidon. Munamaitoon laitetaan mausteita
harkinnan mukaan.
Kun makaronit ovat kypsyysasteeltaan sopivia, huuhtele ne lävikössä,
kaada takaisin kattilaan, lisää jauheliha-sipuli ja sekoita.
Kauho uunivuokaan kerroksittain makaroni-jauheliha-sekoitusta ja
koskenlaskija-viipaleita, niin että koskenlaskijaa tulee kahteen
erilliseen kerrokseen makaroni-jauheliha kerrosten väliin. Lisää
munamaito.
Laita vuoka uuniin, jonka muistit laittaa lämpiämään 200 asteeseen
sopivassa vaiheessa.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, jonka jälkeen voit halutessasi
tiputtaa lämpötilaa 150-175 asteeseen. Kokonaispaistoaika asettuu
jonnekin tunnin, puolentoista välimaastoon.
Tarjoillaan ketsupin kera.
Annosten määrä riippuu tietenkin nälästä. Tällä satsilla on ruokittu
4-6 henkilöä.

Hakusanat:

Comments (0) resepti