Halutaan kokata — reseptit kaikille

Reseptejä kaikille kokeilta toisille

Reseptit 'piimä' luokassa...

Resepti luokassa piimä, vehnärouhesämpylät

Ainekset
5 dl (laktoositonta, rasvatonta) piimää
1 pussi kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl vehnärouhetta
1 dl vehnäleseitä
3-5 dl vehnä- tai grahamjauhoja
(öljyä)
Ohjeet
Kuumenna piimä 42-asteiseksi ja sekoita siihen sokeri ja suola sekä
halutessasi tilkka rasvaa. Sekoita keskenään vehnärouhe ja -leseet sekä
kuivahiiva. Hämmennä ne nesteeseen. Lisää jauhoja jatkuvasti vaivaten,
kunnes taikina alkaa irrota astian reunoista. Lopeta vaivaaminen, kun
taikina ei enää tartu kovasti sormiin.
Pyörittele kohottamattomasta taikinasta tanko jauhotetulla alustalla.
Leikkaa tangosta yhdeksän saman suuruista palaa. Nosta palat
leivinpaperilla päällystetylle pellille ja peitä liinalla. Anna
sämpylöiden kohota kolmesta vartista tuntiin.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa aprikoosi, hyytelö, kastike, piimä

Ainekset
3 dl piimää
0,5 tl vaniljasokeria
3 tl sokeria
3 liivatelehteä
75 g kuivattuja aprikooseja
2 dl appelsiini mehua
1/4 tl muskottia
2 dl vettä
1 rkl mantelimassaa
2 dl maitoa
Ohjeet
Piimä hyytelö
1. Liota liivate väljässä kylmässä vedessä
2. Puserra vesi pois ja liota tilkkaan kiehuvaa vettä
3. Sekoita piimään sokerit ja liivate
4. Laita vedellä huuhdottuun kuppiin
5. Anna hyytyä seuraavaan päivään
Aprikoosikastike
1. Liota aprikooseja yön yli appelsiinimehussa
2. Laita aprikoosit ja mehu tehosekoittimeen
3. Soseuta ja lisää maitoa vähitellen
4. Lisää lput aineet ja sekoita tasaiseksi
* Kumoa hyytelö tarjoiluvadille,koristele aprikooseilla ja tarjoa
kastike kannusta

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa kauraletut, piimä

Ainekset
2,5 dl kaurahiutaleita
5 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
1 rkl öljyä tai sulatettua margariinia tai voita
1 tl suolaa
Ohjeet
Sekoita kaurahiutaleet piimään kulhossa ja anna seoksen turvota vartin
verran. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu sokeri, suola ja
sooda. Hämmennä hyvin ennen kuin lisäät kananmunan ja rasvan. Sekoita
huolellisesti ja jätä lettutaikina lepäämään puoleksi tunniksi. Jos
taikinasta on tullut liian paksua, sekoita siihen vähän piimää tai
maitoa ennen paistamista.
Paista lettupannussa pienessä rasvamäärässä. Yhteen lettuun tarvitaan
3-4 ruokalusikallista taikinaa. Paista ensin niin kauan, että pinta
alkaa kuplia ja alapuoli ruskistuu, käännä ja paista toinenkin puoli
vaaleanruskeaksi.

Hakusanat:

Comments (0) resepti