Halutaan kokata — reseptit kaikille

Reseptejä kaikille kokeilta toisille

Reseptit 'porsaankyljykset' luokassa...

Resepti luokassa marinadissa, pippuri, porsaankyljykset, sipuli

Ainekset
1/5 dl ruokakermaa
1 Sipuli
1 1/5 tl pippuria
2-3 porsaankyljystä
Ohjeet
Poista luut porsaankyljyksistä ja taputtele/nuiji liha.
Levitä pöydälle sopivankokoinen tuorekelmunpala (niin, että se peittää
kyljykset)
Marinadi
Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kaada pieneen kuppiin, esim.
kahvikuppiin. Kaada sitten ruokakermaa päälle ja mausta pippurilla.
Sekoita seos.
Levitä sipuli-pippuriseosta hieman tuorekelmulle, laita kyljys seoksen
päälle, levitä kyljyksen päälle uusi kerros seosta ja tee kyljyksistä
pino niin, että jokaisen kyljyksen välissä on seosta. Laita seosta myös
ylimmän kyljyksen päälle.
Kääri tämän jälkeen tuorekelmu kyljysten ympärille ja anna olla yön yli
jääkaapissa maustumassa (voit kääriä kyljysten ympärille vielä toisen
kerroksen tuorekelmua jos haluat).
Yön maustumisen jälkeen avaa tuorekelmu ja kaavi kädelläsi sipulit pois
kyljyksen päältä ja paista pannulla miedolla lämmöllä kullanruskeaksi.
Jos ei ole niin suuri sipulin ystävä, voi huuhtoa kyljyksen varovasti
kylmällä vedellä ennen paistamista. Näin kyljykseen jää sopivasti
makua.
Tarjoile perunan tai spagetin kanssa.

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa kermassa, porsaankyljykset

Ainekset
4 kpl possunkyljyksiä
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
4 dl kermaa ( laktoositon)
½ dl Ranskankermaa
purjoa
2 kpl sipulia
Rypsiöljyä paistamiseen
½ lihaliemikuutio
Ohjeet
[br][ul][li]ota kyljykset huoneen lämpöön n 30 min ennen
paistoa[/li][li]kuumenna pannu kuumaksi[/li][li]kuumenna öljyä
pannulla[/li][li]paista kyljykset nopeasti kuumalla pannulla molemmin
puolin ruskeaksi[/li][li]laita kyljykset kasariin jossa n 5 cm korkeat
reunat[/li][li]lisää kermaa , suolaa maun
mukaan,lihaliemikuutio,ranskankerma sekä pippurit,anna muhia
hiljaisella lämmöllä liedellä[/li][li]paista sillä aikaa sipulisiivut
pannulla kypsiksi[/li][li]lisää sipulit keoksi kyljysten päälle noin 60
min kuluttua kun liha rupeaa olemaan kypsää![/li][li]koristele
purjolla[/li][/ul][br][br]

Hakusanat:

Comments (0) resepti

Resepti luokassa porsaankyljykset

Ainekset
2 kpl porsaankyljyksiä
4 kpl pekonisiivuja
oliiviöljyä
mustapippuria
viherpippuria
soijakastiketta
valkosipulia
Ohjeet
Sekoita oliiviöljystä ja mausteista itsellesi sopivan mausteinen
marinadi. Laita porsaankyljykset marinadiin muutamaksi tunniksi,
mielellään yön yli.
Marinoitumisen jälkeen ota lihat huoneenlämpöön ennen paistamista.
Paista mielellään valurautapannulla pihveihin kunnon pinta ja hieman
kypsyyttä. Kääri kumpikin pihvi lopuksi kahteen pekonisiivuun ja
loppukypsennä uunissa 200 asteessa kunnes pekoni on sopivan rapeaa ja
pihvit läpikotaisin kypsiä. Voit myös grillata kyljykset.

Hakusanat:

Comments (0) resepti